Peste 1.500 de poliţişti de la „Rutieră’ vor fi în stradă de 1 Mai pe principalele artere care duc spre staţiunile turistice şi nu numai. În plus, agenţii îi vor vâna pe vitezomani cu 300 de radare.
Surpriză! ION ȚIRIAC a primit o mașină de la SIMONA HALEP!
Scopul acestor aparate radar nu este acela de a fi folosite pentru a da sancţiuni, însă vom face acest lucru dacă situaţia o impune’, ne-a declarat comisar-şef Marian Măndescu de la poliţia Rutieră.
CEA MAI LUNGĂ AUTOSTRADĂ DIN EUROPA va trece prin ROMÂNIA. Cum va arăta traseul! | FOTO
Aşa cum se întâmplă de fiecare dată în perioada sărbătorilor, poliţiştii de la sol vor fi ajutaţi de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne. Poliţiştii de la bord vor da informaţii agenţilor din teren pentru a fi luate măsuri de fluidizare în cazul unor ambuteiaje.
ADEVĂRUL despre FOTOGRAFIA CARE A SPERIAT ȘOFERII DIN BUCUREȘTI!
„Şoferii sunt sfătuiţi să nu bruscheze comenzile maşinii şi să fie atenţi la depăşiri atunci când traficul se desfăşoară mai mult pe o singură bandă de circulaţie. (…) Vorbind despre A2 (Autostrada Sorelui) vrem să precizăm că atunci când vă deplasaţi în coloană sau sunteţi ultima maşină în coloana aflată în staţionare este necesar să apăsaţi butonul luminilor de avarii pentru a preîntâmpina o eventuală coliziune în lanţ’, a mai precizat ofiţerul de la „Rutieră’.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis ca ‘bătrâna’ marjă de eroare tehnică a aparatelor radar aflate în dotarea Poliției Rutiere să nu mai fie luată în calcul la stabilirea vitezei șoferului contravenient.
Înregistrarea făcută de radar e singurul document valabil care nu mai poate fi astfel contestată apelând la calcule și interpretări legate de marjele de eroare în baza cărora radarele au fost omologate și calibrate. Decizia instanței este pronunțată, dar încă nu este aplicabilă pentru că nu a fost publicată în Monitorul Oficial.