Piesă japoneză de colecție: Toyota GR86 Hakone Edition are tot ce-i trebuie de la stil, până la prestații.

Forte frumoasă reprezentare pentru tema sportivității tipice, Toyota GR86 vine și cu un apropo pentru cunoscători: așa-numita Toyota GR86 Hakone Edition este dedicată acelui drum cu viraje din zona Hakone, nu de parte de Tokio, pe unde își fac mâna cei mai iscusiți drifteri locali sau veniți de pril alte părți.

Toyota GR86 Hakone Edition are un aspect cu tentă marțială, dată de culoarea mai degrabă rece, numită Ridge Green. Pe de altă parte, nuanța de inspirație naturală ne amintește de acea mostră de înțelepciune japoneză cpnform căreia cineva îl întreabă pe un samurai care medita într-o grădină superbă: „de ce te pregătești pentru luptă, dacă iubești atât de mult pacea și natura?' – răspunsul samuraiului fiind „pentru că e mai bine să fii un războinic într-o grădină decât un grădinar într-un război!'.

Acestea fiind spuse, Toyota GR86 Hakone Edition se bazează pe versiunea GR86 Premium, are jante din aliaj ușor cu diametrul de 18 inchi finisate cu bronz satinat, un eleron destul de proeminent, câteva detalii negre bine plasată și o inscripționare „Hakone'. Pentru că, să nu uităm, Toyota GR86 este, din punct de vedere tehnic, un Subaru, sub capota din față a coupe-ului Toyota GR86 Hakone Edition se găsește o motorizare boxer de 2,4 litri, cu 4 cilindri, care furnizează 228 CP. De reglarea personalizată a acestuia și de alte câteva perfecționări s-au ocupat, în cazul de față, specialiștii departamentului GR Engineering.

În interior, clienții vor găsi scaune sport cu tapițerie Ultrasuede având ornamente din piele maro și cusături contrastante. Frânele Brembo și amortizoarele SACHS sunt dotări standard pentru Toyota GR86 Hakone Edition. Cienții pot alege între o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau una automată cu tot atâtea trepte. Despre numărul de exemplare care urmează să fie asamblate, s-a avansat cifra de 860 cu referire la cele dedicate pieței nord-americane. Primele livrări vor avea loc în toamna anului 2024.

Adaugă un comentariu

Articole similare