Poliţia Română a transmis printr-un comunicat emis pe 17 octombrie că acţiunile derulate în ultimele zile de poliţia rutieră sunt necesare pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză, neexistând o normă de amenzi.
Un șofer din Suceava a primit 15 amenzi în câteva minute
ADIO PERMIS daca nu promovezi acest curs
Poliţia Română a derulat o acţiune pe DN2 pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză – o acţiune anunţată şi intens mediatizată, pentru ca cei care au pornit la drum să nu depăşească viteza şi să conştientizeze că siguranţa lor şi a celor din jur depinde de ei.
Potrivit comunicatului, poliția rutieră nu are limită de viteză. Scopul acestor acțiuni ale poliției este de a preveni accidentele de circulție, „pentru ca nimeni să nu fie rănit sau ucis pe drumurile publice, în evenimentele rutiere’.
De ce nu trebuie să cumperi o mașină adusă din Germania – UN EXEMPLU PERFECT
Detalii șocante despre MICHAEL SCHUMACHER. Cum a ajuns să arate fostul pilot de Formula 1
Conform comunicatului „În urma acţiunii desfăşurate în perioada 13 – 15 octombrie a.c., pe DN 2 (pe raza a 8 judeţe: Bacău, Buzău, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Suceava şi Vrancea), au fost constatate 1.658 de abateri de la regimul legal de viteză, fiind reţinute 354 de permise de conducere pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h. Echipamentele radar (montate pe autospeciale inscripţionate şi pe autovehicule neinscripţionate, dar şi cele portabile – TruCAM) au înregistrat 212 de depăşiri cu până la 20 km/h a vitezei maxime admise, 430 cu 21 – 30 km/h, 384 de depăşiri cu 31 – 40, 278 cu 41 – 50 km/h şi 354 cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise. Poliţiştii rutieri au aplicat un total de 2.063 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de legislaţia rutieră. Au fost reţinute 390 de permise de conducere şi retrase 16 certificate de înmatriculare. Au mai fost constatate 3 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.”
Ne-am obișnuit cu stâlpii în mijlocul drumului. Dar chiar și o fântână?
S-a anunțat azi! SISTEMUL DE 100 DE MILIOANE de euro care VEDE TOȚI ȘOFERII!
Șoferii trebuie să țină cont de maximele de viteză stabilite prin Codul rutier:
în localităţi: 50 km/h (poate fi şi o limita superioară, însă nu mai mare de 80 km/h, sau una inferioară, dar nu mai mică de 30 km/ora);
în afară localităţilor:
130 km/h pe autostrăzi;
100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene;
90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.