Primăria Sectorului 2 a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea autoturismelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice.
Conform acestui proiect ridicarea maşinilor poate fi dispusă de către poliţişti rutieri, dar şi de poliţişti locali. Tarifele propuse pentru aceste operaţiuni vor fi următoarele: tarife de ridicare – 200 lei pentru vehiculele cu masa totală autorizată de până la 5 t inclusiv; 270 lei pentru vehiculele cu masa totală autorizată de peste 5 t.
În ceea ce priveşte tarifele de transport, acestea vor fi următoarele: 150 lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 5 t inclusiv; 200 lei pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 t. În plus, în funcţie de perioada de depozitare, se percepe un tarif de 150 lei/zi. Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu data şi ora depozitării, nefracţionat.
Proiectul este postat pe site-ul Primăriei Sectorului 2 şi urmează să fie supus aprobării Consiliului Local.
Pe de altă parte Primăria Capitalei ridică deja maşinile parcate în necorespunzător în Bucureşti. Apare astfel întrebarea dacă mai era necesar ca şi primăriile de sector să aibă propriile servicii de ridicare a maşinilor.
Reamintim şi faptul că Avocatul Poporului a atacat măsura privind ridicarea mașinilor parcate ilegal.