Proiect cu ambiții mari: Smart #5 a debutat în Australia și aceasta nu e singura surpriză marcantă legată de el!

Ne-am obișnuit cu ideea că Smart produce automobile de dimensiuni relativ mici, tocmai în ideea că nu-i nevoie să plimbi un gabarit mare și să consumi mult în viața de zi cu zi. Ei bine, perspectiva s-a schimbat: dintr-un motiv sau altul, cei de la Smart s-ua hotărât să intre pe piața SUV-urilor electrice cu un EV clasă medie!

Primele imagini cu Smart #5 ne lămuresc cât de cât despre ce este vroba, dar nu a fost publicată încă nicio imagine a interiorului, despre care comunicatul mărcii susține că are un concept „seamless', cu funcționalitate avansată. Mai sunt pomenite nivelul ridicat al tehnologiilor ADAS și o versatilitate de referință, caracteristici care ar trebui să convingă o clientelă numeroasă în întreaga lume.

Proiectat de Mercedes-Benz, noul Smart #5 transpune sub forma unui SUV destul de mare mai toate elementele familiare ale mărcii, inclusiv un acoperiș panoramic heliomat, portierele fără rame la geamuri și consolele scurte din față și din spate. Smart #5 are un ampatament de 2.900 mm și o lungime totală de 4.705 mm.

Iluminarea ambientală este cu 256 de nuanțe și există posibilitatea de a regla toate scaunele pentru a crea un spațiu de dormit king-size, queen-size sau un singur loc de dormit la bord. Sistemul de infotainment dispune de un proiector încorporat asociat cu un sistem audio Sennheiser Signature Sound cu 21 de difuzoare, inclusiv unul portabil. Un difuzor cu iluminare ambientală poate fi sincronizat cu ritmul muzicii pentru a crea o experiență audio-vizuală totală. În plus, vehiculul are 34 de compartimente de depozitare, un frunk de 72 de litri și un portbagaj extins de până la 1.530 de litri.

Kai Sieber, Head of smart Design, Mercedes-Benz Design, a declarat: „Smart #5 este un proiect foarte special pentru noi. Reprezintă o nouă eră în angajamentul smart față de designul premium, depășind limitele și păstrând o minte deschisă. Rămânem fideli filosofiei noastre de design „Dragoste pură și neașteptată' – transpunând semnificația „Pure' asupra unui design de SUV de clasă medie.'

Punctul forte din interiorul lui Smart #5 este un HMI (Human Machine Interface) modern, cu un design intuitiv. Afișajul head-up display cu realitate augmentată are diagonala de 25,6 inchi, tabloul de instrumente LCD Ultra HD color are diagonala de 10,3 inchi, iar alte două ecrane AMOLED 2,5K de 13 inchi sunt dedicate infotainmentului. Un asistent vocal AI generativ de ultimă generație utilizează o varietate de surse pentru a oferi răspunsuri precise la aproape orice întrebare.

Pus în mișcare de o platformă tehnică alimentată la 800 V, Smart #5 poate mizază pe noi niveluri de competitivitate în ceea ce privește viteza de încărcare și autonomia. Bateria de 100 kWh a lui Smart #5 are o funcție de super-încărcare (4C), care permite încărcarea de la 10% la 80% în doar 15 min. Autonomia este de peste 740 km (CLTC), iar priza de 220 V în portbagaj oferă o versatilitate nelimitată atunci când te afli în afara rețelei. În plus, vehiculul are mai multe moduri de condus pentru drum și off-road, inclusiv Adaptive, Sand, Snow, Mud și Rock.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare