Proiect materializat în România privind la viitorul motorsportului: BMW i4 Racing și Engage Engineering, gata de decolare!

Inițiativa pornită cu trei ani în urmă de BMW România cu Racing MIMI a devenit între timp un proiect independent. Declarat, echipa Engage Racing are obiectivul de a dezvolta noi orientări în motorsport, de a valorifica experiența electrică unică obținută până în prezent și de a da formă unor noi visuri valoroase. Mai mult, echipa va căuta soluții cu adevărat sustenabile dincolo de simpla utilizare a unor automobile electrice şi va urmări o serie de optimizări clare şi măsurabile ale amprentei proiectului.

Aseară, sub reflectoarele de la Țiriac Collection a prins viață un nou vis. Vorbim aici despre un BMW i4 M50 pregătit pentru competiții. În ideea de dezvoltare durabilă, la fel ca Racing MIMI, modelul de serie BMW i4 M50 are o certificare ISO 14040/44 cu privire la impactul de mediu pentru tot ciclul de viață al modelului. La fel de important, mașina de curse păstrează sistemul de propulsie de serie, marcând legătura evientă cu modelele de stradă. Noua mașină a echipei Engage Engineering a primit deja numele de „Elsa', iar pentru rafinarea performanțelor sale și obținerea unui nivel corespunzător de siguranță s-a colaborat cu prestatori calificați din Europa.

Prezentarea oficială în care vedetă a fost „Elsa' a reunit în seara de 27 august un auditoriu numeros și entuziast, incluzând reprezentanți media, VIP-uri de calibru național și internațional și, bineînțeles, echipa Engage Engineering în formație completă.

Pilotul Horia Platona a ținut să reitereze relevanța pe care o va avea implicarea mașinii BMW i4 M50 în diverse ipostaze de motorport, în ideea în care Elsa mizează în mare măsură pe sistemul de propulsie și multe componente ale variantei înmatriculabile: „Cu Elsa începem un alt proiect pe termen lung. Modelul va trece prin mai multe cicluri de dezvoltare bazate pe experiențele pe care le acumulăm în competiții. Un BMW i4 de curse cu trenul de rulare de serie este un proiect fără precedent, iar evoluțiile sale vor rămâne ilustrative pentru capabilitățile întâlnite la forma standard a lui BMW i4 M50'.

Să nu uităm, Horia este cel care a obținut titlul în Campionatul Național de Super Rally 2023 la comenzile lui Racing MIMI. Alături de Horia, la conducerea echipei este Anya Gherghina. Ea va continua cu responsabilitățile de comunicare și organizare a echipei, precum şi relaţia cu partenerii. Primul proiect al echipei, Racing MIMI, continuă să fie activ și în 2024. Sunt luate în calcul participări în competiții sportive și evenimente, pentru a pune în valoare titlul special obținut anul trecut.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare