Start de comenzi pentru semnificativ modernizatul VW Golf GTI, care acum mizează pe o putere maximă de 265 CP.

Modernizările demne de tot interesul pe care producătorul german le-a implementat asupra sportivelor compacte VW Golf GTI sunt binevenine, atât pe fondul unor carențe remarcate în trecutul apropiat, cât și pe cel al actualizării după cel mai înalt nivel de exigență al segmentului.

Vorbim aici despre un nou sistem de infotainment, software nou, retușuri rafinate în privința designului și, desigur, mai multă putere din partea motorizării turbo. Dispunând de o putere maximă de 265 CP, noul VW Golf GTI este cu 20 CP mai puternic decât predecesorul său. Cuplul maxim de 370 Nm este atins încă de la regimul de 1600 rpm și palierul său ține până la turația de 4590 rpm.

VW Golf GTI este echipat standard cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu sapte trepte (DSG), tracțiunea este pe roțile din față, iar diferențialul dispune de funcție electronică de blocare. Treptele cutiei de viteze pot fi schimbate și manual cu ajutorul paletelor de pe volanul multifuncțional. VW Golf GTI atinge 100 km/h în 5,9 s, această probă de accelerație coborând pentru prima oară în istoria seriei sub pragul de 6,0 s. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Pe dinafară, noul VW Golf GTI poate fi identificat datorită noilor faruri cu LED-uri și unui logo Volkswagen iluminat în față. La acestea se mai adaugă stopuri cu LED reproiectate și jantele din aliaj ușor Queenstown3 având diametrul de 19 inchi. În interior, modernizarea este la fel de impresionantă: sistemul de infotainment are acum o nouă interfață de comandă prin intermediul touchscreenului de pe consola centrală, iar IDA3, noul asistent vocal, vine cu integrare ChatGPT3. Noul VW Golf GTI poate fi acum configurat și comandat la prețuri începand de la 44.505 euro.

taguri
Adaugă un comentariu