Transalpina, cea mai înaltă șosea de pe teritoriul României, a fost redeschisă oficial marți, 4 iunie. Cu toate acestea, circulația nu este permisă pe întreaga lungime a drumului, iar autoritățile au impus restricții suplimentare pentru a evita posibile accidente.
După finalizarea deszăpezirilor începute în primăvară, Transalpina a fost redeschisă pe sectorul Rânca – Obârşia Lotrului. Anunțul a fost făcut marți, 4 iunie, de Florian Marin, prefectul județului Vâlcea.
O comisie tehnică a inspectat calitatea drumului și a concluzionat că șoferii pot circula în siguranță pe tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului. Din comisie fac parte reprezentanți ai CNAIR, ai Poliției Române, ai Jandarmeriei și ai Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.
Cu toate acestea, conducătorii auto nu se pot deplasa pe Transalpina oricând doresc sau cu orice viteză. Autoritățile au stabilit o limită de 30 km/h pe întreaga lungime a segmentului redeschis, iar circulația este interzisă pe timpul nopții, în intervalul orar 20:00 – 07:00. În plus, nici autovehiculele care depășesc masa de 7,5 tone nu au dreptul să ruleze pe Transalpina.
Transalpina – lungime totală și altitudine maximă
Citește și:
Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3
Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor
Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă
Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie
Cel mai rapid SUV pe gheață
Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România
Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului
Numită oficial DN 67C, Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, altitudinea maximă la care ajunge fiind 2.145 m, în Pasul Urdele. Șoseaua se întinde pe 148,2 km, traseu de-a lungul căruia străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.
Sursa foto: captură ecran YouTube/Transalpina