Un Buick 40 Special face turul României

Săptămâna care tocmai s-a încheiat, General Motors a anunțat că a produs automobilul cu numărul 500 de milioane, iar reprezentanții gigantului american în România au decis că este momentul pentru un proiect cu totul și cu totul special.

Astfel, un Buick 40 Special fabricat în 1938 va pleca într-un tur al României în caravana mașinilor interbelice organizată de Retromobil Club România.

Evenimentul se va desfășura între 8 și 16 mai, iar Buick 40 Special va avea de parcurs peste 2.000 de kilometri. Săptămâna aceasta, modelul producătorului american va trece prin Constanța, Buzău, Bacău, Piatra Neamț, Bistrița, Dej, Baia Mare, Satu Mare, Carei, Oradea, Arad, Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Craiova, Alexandria, urmând să revină la București după nouă zile pe drum.

buick 40 special (12)

„În 1937, când a introdus motorul cu opt cilindri în linie Dynaflash, caroseria Fisher construită exclusiv din oțel, noul cardan și noul sistem de suspensii cu arcuri elicoidale, Buick a produs un cutremur pe piața automobilelor de lux. În 1938 a sosit și lovitura finală, transmisia automată’, a declarat Bogdan Coconoiu, membru fondator și președinte al Retromobil Club România și posesorul vehiculului în cauză.

Sursa foto | Ciprian Mihai | Bogdan Coconoiu

Adaugă un comentariu